Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koblihy s ricottovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 12 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2880 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 346 g
Tuky 108 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricottová náplň přibližuje koblihy k tvarohovým buchtám. Vyzkoušejte ji, nás dostala na první ochutnání!

Suroviny

droždí sušené 2 ČL
mléko 125 ml
vlažné
rozehřáté
+ trocha na vál
vejce 2 ks
olej
na smažení
na poprášení
Na náplň
ricotta 250 g
najemno nastrouhaná z biocitronu
sultánky, propláchnuté horkou vodou

Postup

1

Přísady na náplň smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.

2

Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce a zbývající cukr. Vařečkou nebo příborovým nožem vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. To dejte do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a uložte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem; trvá to asi 45 minut.

3

Na mírně pomoučněném válu těsto 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozdělte na poloviny a obě rozválejte na centimetr tlustou placku. Sklenkou či vykrajovátkem naznačte kolečka o průměru o něco větším než 6 cm – těsně vedle sebe. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně (nepřehánějte to!), zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 6 cm. Okraje budou hladké a pevně spojené. Polštářky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

4

Rozehřejte větší množství oleje na 170 °C. Koblihy smažte po dávkách, 3–4 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu vychladnout a hojně poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...