Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 536 g
Sacharidy 140 g
Tuky 66 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé kiwi někdy způsobí, že neztuhne želatina nebo zhořkne smetana. Povařením tyhle nežádoucí vlastnosti ztratí.

Suroviny

kiwi 4 ks
oloupaná a na kostky
želatina 4 plátky

Postup

1

Želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Polovinu kiwi rozmixujte s 20 g cukru. Přidejte dva plátky nabobtnalé želatiny, za stálého míchání krátce zahřívejte, až se želatina rozpustí. Zbylé kiwi vložte do sklenice, zalijte ještě teplým želé a nechte v lednici trochu zatuhnout.

2

Na panna cottu v hrnci smíchejte smetanu s cukrem a kokosovým mlékem, zahřejte na zhruba 60 °C a při této teplotě asi 2 minuty míchejte. Přidejte zbylé dva plátky želatiny a promíchejte, aby se želatina rozpustila. Ještě teplou směs nalijte do pohárů na ztuhlé kiwi želé a vraťte do lednice. Nechte asi hodinu tuhnout a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...