Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krtkův dort na plechu
ZDROJ: Maria Panzer / Einfach Backen
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 306
Více než hodinu Snadné Na 1 plech o rozměrech 25 x 40 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9475 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 1131 g
Tuky 467 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krtkův dort je klasika, kterou nejde nemilovat. Lahodná náplň z banánu, šlehačky a strouhané čokolády je zkrátka neodolatelná. Chcete-li uspojit větší množství mlsných jazýčků, vsaďte na variantu na plech. Náš recept na krtkův dort z plechu má ještě jednu velkou výhodu – je opravdu rychle hotový. 

Suroviny

NA TĚSTO
slunečnicový olej 225 ml
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 250 ml
na vymazání formy
NA NÁPLŇ
ztužovač smetany
z tmavé čokolády
dohromady cca 1,2 kg

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech o rozměrech cca 40 x 25 x 4 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Na těsto vyšlehejte olej, vejce, cukr a vanilkový cukr. Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva a kakaem. Střídavě s mlékem zapracujte po částech do vaječné směsi.

3

Těsto nalijte do připraveného plechu, uhlaďte a pečte v předehřáté troubě asi 20–25 minut.

4

Po upečení nechte korpus úplně vychladnout.

5

Do upečeného a vychladlého korpusu vydlabejte lžící asi 1 cm hlubokou jamku po celé ploše. Vydlabané těsto rozdrobte do mísy a odložte stranou. Bude sloužit na pozdější posypání koláče.

6

Na náplň vyšlehejte šlehačku dotuha, přidejte ztužovač a vanilkový cukr.

7

Čokoládové hobliny vmíchejte do připravené šlehačky.

8

Banány oloupejte, nejdříve je rozpulte příčně a pak i podélně a vzniklé čtvrtiny těsně naskládejte do vzniklé jamky v korpusu.

9

Na banány rovnoměrně naneste vrstvu krému. Povrch posypte připravenými drobky z korpusu. Nechte dobře vychladit v lednici.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete vyzkoušet změnu, můžete místo banánů použít cca 900 g jahod.

Foto/Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen

 

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...