Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí prsa s fazolemi a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 75
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2457 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 239 g
Tuky 53 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůtí maso, luštěniny, rajčata a jogurt řadí odborníci mezi superpotraviny, které přirozeným způsobem prodlužují život. Vychutnejte si je dohromady v tomto lehkém a zdravém jídle téměř bez tuku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
na plátky
na velké kusy
vývar kuřecí 400 ml
krůtí prsa 4 plátek
po 150 g
či strakatých fazolí nebo červené, scezené
quinoa 150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý 1 svazek
většina nasekaná, pár lístků v celku
limetová šťáva
z jedné limety
nebo jogurt k podávání

Postup

1

Olej rozehřejte v hluboké pánvi a pár minut opékejte cibuli a papriky, aby změkly. Vmíchejte harissu podle chuti, pak vlijte rajčata, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Vložte maso a zvolna vařte asi 20–30 minut, aby bylo maso uvnitř hotové (po zapíchnutí špejle do nejsilnější části vytéká z masa čirá šťáva). Maso během vaření občas obraťte. Na posledních pár minut přidejte scezené fazole.

2

Mezitím v rendlíku přiveďte k varu zhruba litr vody, vsypte propláchnutou quinou a osolte. Vařte 15 minut doměkka. Důkladně sceďte. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.

3

Maso vyjměte z pánve a na prkénku ho rozdělte na kousky pomocí dvou vidliček. Vmíchejte ho zpátky do omáčky, dosolte a dopepřete. Podávejte s quinoou, posypané lístky koriandru a s kopečkem crème fraîche nebo řeckého jogurtu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...