Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuba z čerstvých hub se škvarky

Kuba z čerstvých hub se škvarky

4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1206 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 124 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li možnost, opatřete si domácí sádlo – uvidíte, jak moc ovlivní chuť kuby!

Suroviny

kroupy 300 g
větší krupky
vepřové sádlo 40 g
nebo husí + trocha navíc na vymaštění pekáče
jemné
sůl
pepř bílý
mletý
bujon 1 kostka
houbový
houby 250 g
čerstvé nebo mražené (hřiby, hlíva...)
kmín 1 ČL
drcený
česnek 5 stroužků
utřených
majoránka (drhnutá) 2 ČL
na kolečka
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Krupky operte ve studené vodě. V kastrolu na zhruba polovině rozehřátého sádla a škvarcích osmahněte nakrájenou cibuli. Pak přidávejte krupky; opražte je, osolte, zalijte vodou (můžete do ní rozdrobit houbovy bujon), přiklopte a uvařte doměkka.

2

Houby nakrájejte na plátky, přisypte kmín a na zbylém sádle poduste asi čtvrt hodiny. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

3

Dejte kubu do vymazaného pekáče, pokropte rozpuštěným sádlem a při 180 ºC zapékejte asi 25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

09.07.2009 15:32
Použila jsem pohankové kroupy, které jsem měla k dispozici. Výborné!

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...