Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s knedlíkovou nádivkou
Kuře s knedlíkovou nádivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s knedlíkovou nádivkou

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1118 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 92 g
Tuky 57 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle vtipné jídlo jsme odkoukali v jedné z kuchařek Uty Uhlemannové z německé strany Krušných hor. Zeleninu můžete různě obměňovat, popřípadě doplnit nasekanými bylinkami či spařenými kopřivami.

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,8 kg
sůl vločková
celý
bylinky
čerstvé
Na knedlíkovou nádivku
bramborové těsto 1 bal
kupovaná směs na bramborové knedlíky/těsto (nejlépe v biokvalitě)
vejce 1 ks
mražená zelenina 200 g
směs hrášku a mrkve, prolitá horkou vodou a dobře okapaná
mražená kukuřice 100 g
prolitá horkou vodou a dobře okapaná
pepř
čerstvě mletý
čerstvě strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Bramborové těsto na nádivku připravte podle návodu na obalu a vmíchejte do něj vejce, mraženou mrkev s hráškem i kukuřici, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem, podle chuti dosolte. Směsí vyplňte vymytou a vysušenou dutinu v celém kuřeti. Nohy kuřete svažte kuchyňským provázkem. Ze zbylého těsta vytvarujte kulaté knedlíky (nám jich vyšlo 5 a hypotetických 7 se přitom vešlo do kuřete).

3

Kuře položte do pekáče, zvenčí osolte a ochuťte uvedeným kořením a poklaďte plátky másla. Kolem naskládejte knedlíky a pečte cca 1,5 hodiny, až půjde maso dobře od kostí a kuře bude zlatavé. Podávejte posypané nasekanými bylinkami, třeba hladkolistou petrželkou a/nebo tymiánem. Můžete doplnit listovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...