Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru
Kuřecí polévka po čínsku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2084 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 258 g
Tuky 41 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijský kuřecí vývar je rychleji hotový než ten klasický. Díky použitým surovinám má velmi čerstvou a pikantní chuť, nedoporučujeme ho proto mrazit, aby se aroma neutlumilo. Exotické suroviny najdete u asijských prodejců, v Praze můžete zajet rovnou do asijské velkotržnice Sapa.

Suroviny

Asijský kuřecí vývar
jarní cibulka 3 ks
rozkrájená na 10cm kousky
malá, oloupaná a rozčtvrcená
dlouhá
zázvor (čerstvý) 50 g
čerstvý, oloupaný a nakrájený na plátky
česnek 3 stroužek
zmáčknutý nožem
sójová omáčka 30 ml
světlá
Kuřecí polévka po čínsku
vývar kuřecí 1,2 l
horký, asijský
čínské (šao-sing)
badyán 2 hvězdička
citronová tráva 1
pak čoi 200 g
čínské bílé baby zelí, vetší listy pokrájené na nudličky
nudle soba 85 g
čínské, připravené podle návodu
kuře 100 g
vařené, rozdělené na nudličky
jarní cibulka 4 ks
nakrájená našikmo na tenká kolečka
terijaky omáčka lze použít i sojovou, jen trocha
Dále na kuřecí polévku po čínsku
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
červená, bez semínek

Postup

1

Asijský kuřecí vývar

PŘÍPRAVA 5 MINUT + ODLEŽENÍ ■ VAŘENÍ 30 MINUT ■ NA ASI 1,6 LITRU ■ VELMI SNADNÉ

  • Všechny přísady zalijte v hrnci 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut.
  • Vypněte, přiklopte a nechte 1 hodinu odpočívat.
  • Pak přeceďte, z kostí oberte maso a spolu s vývarem ho použijte při přípravě dalších pokrmů, například kuřecí polévky po čínsku.

příprava vývaru

2

Kuřecí polévka polévka po čínsku

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

  • Do vývaru v hrnci přilijte víno a vsypte badyán a citronovou trávu naklepanou paličkou na maso. Nechte 10 minut probublávat pod bodem varu.
  • Mezitím vložte pak čoi na 2 minuty na pařáček. Pak vyjměte z vývaru badyán i citronovou trávu a vyhoďte je.
  • Do vývaru vsypte nudle, pak čoi a maso, dochuťte terijaki nebo sójovou omáčkou. Prohřejte a rozdělte do misek. Posypte jarní cibulkou, bazalkou a tenkými proužky chilli papričky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...