Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková rýže
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 28
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 482 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 16 g
Tuky 43 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až vyzkoušíte květákovou rýži, už nikdy nebudete chtít tu skutečnou! Je velmi oblíbená u těch, kteří drží nízkosacharidovou dietu, nebo se snaží do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Květáková rýže je snadná na přípravu a naprosto neodolatelná pro svou skvělou chuť.

Suroviny

rozdělený na růžičky
olej 3 PL
nadrobno nakrájená
sůl 1 ČL
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno
z půlky citronu

Postup

1

Růžičky květáku vložte do robotu a mixujte, až směs bude připomínat kuskus.

2

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.

3

Přisypte květák a promíchejte. Osolte a opékejte, až květák změkne, trvá to 3–5 minut.

4

Odstavte a květákovou rýži přesuňte do mísy.

5

Vmíchejte petrželku, ochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

NĚCO NAVÍC
Květákovou rýži můžete připravit i z mraženého květáku. Nechte ho lehce povolit, aby si s ním robot lépe poradil, a pak postupujte podle receptu. Naopak když nasekáte čerstvý květák ve větším množství, než spotřebujete, můžete ho zmrazit a pak rovnou vařit!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...