Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kytičky s džemem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 15 kytiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 36 g
Tuky 29 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V lednici se krčí načnuté sklenky s džemem, o které už nikdo nejeví valný zájem? Nechte je rozkvést! Kytičky z listového těsta jsou efektní a jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí naříznout, přeložit, přimáčknout. Jak na to, se můžete podívat i na videu na našem Instagramu.

Suroviny

cca 275 g, rozválené
džem
podle potřeby (zpracujte všechny otevřené sklenky džemu)
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

Listové těsto rozprostřete a nakrájejte na 15 stejných čtverců (při rozměrech těsta 24 x 40 cm by měly mít hranu 8 cm). Ve vzdálenosti 1 cm od okraje udělejte v rozích zářezy podle fotky výše.

3

Na střed každého čtverce dejte lžičku džemu, všechny čtyři nakrojené rohy přeložte do středu a dobře přimáčkněte prstem nebo koncem vařečky. Naskládejte na připravený plech a pečte asi 25 minut dozlatova. Před podáváním poprašte cukrem.

NĚCO NAVÍC
Ještě vlahé kytičky můžete před posypáním moučkovým cukrem polít rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...