Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne alla caprese
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4086 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 608 g
Tuky 107 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne v barvách italské trikolory.

Suroviny

na tenké plátky
na tenké plátky
olej 1 PL
lasagne (těstovina) 4 ks
lasagne (těstovina) 4 ks
špenátové
olivový olej panenský 1 PL
oregano 1 špetka
pepř
čerstvě mletý
bazalka
listy

Postup

1

Nakrájejte na tenké plátky 350 g mozzarelly, osolte, nechte 30 minut vykapat na cedníku. Totéž zvlášť udělejte se 4 rajčaty.

2

Uvařte ve slané vodě se lžící oleje 4 bílé a 4 špenátové lasagne, sceďte je a překrojte napůl.

3

Do středu každého talíře nalijte lžíci panenského olivového oleje. Na to položte plátek špenátové lasagne, poklaďte několika plátky mozzarelly a rajčat, okořeňte špetkou oregana a pepře, pokapejte olejem a poklaďte lístky bazalky. Křížem dejte bílou lasagni a pokračujte ve vrstvení. Skončete rajčatovo-mozzarellovou vrstvou a zapečte pod grilem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...