Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne jako polévka
Lasagne jako polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lasagne jako polévka

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7350 kcal
Bílkoviny 366 g
Sacharidy 1013 g
Tuky 187 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá polévka s expresní přípravou vzešla z gastronomického trendu posledních let – přetváření známých pokrmů do jiné formy. V redakci jsme se do lasagní ve formě polévky naprosto zamilovali.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
česnek 5 stroužků
drcený
vývar hovězí 1,25 l
sušená bazalka 2 ČL
oregano 1 ČL
rozmarýn ½ ČL
sušený, drcený
tymián sušený ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne (těstovina) 8 plátků
natrhaná
parmazán ½ hrnku
strouhaného
petrželka
hladkolistá, nasekaná nadrobno, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, vložte maso, rozbíjejte je vařečkou a opékejte. Když začne hnědnout, přidejte cibuli a opékejte, aby začala měknout a zlátnout. Vmíchejte česnek, protlak a ještě krátce opečte. Vlijte obě konzervy rajčat, vývar a vsypte koření: bazalku, oregano, rozmarýn a tymián. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 20 minut zvolna probublávat.

2

Lasagne nalámejte na menší kousky a uvařte al dente (v polévce ještě dojdou!).

3

Mozzarellu promíchejte se smetanou a parmazánem.

4

Lasagne vmíchejte do polévky a podávejte se sýrovou směsí a sypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...