Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavé kuře pěti vůní z pekáče
Lepkavé kuře pěti vůní z pekáče
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Lepkavé kuře pěti vůní z pekáče

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2626 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 92 g
Tuky 183 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře z jedné pánve, ochucené medem, omáčkou hoisin a čínským kořením pěti vůní, je levným a snadným rodinným jídlem pro všední den. 

Suroviny

s kostí i kůží
sezamový olej 2 ČL
med 2 PL
koření pěti vůní 1,5 ČL
zázvor (čerstvý) 3 cm
strouhaný
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
kešú 50 g
opražené
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená na kousky
rýže hnědá
vařená, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí stehna rozložte do velkého pekáče a na každém stehně 2–3x nařízněte kůži. Smíchejte omáčku hoisin, sezamový olej, med, koření pěti vůní, zázvor, česnek a směs osolte a opepřete podle chuti. Nalijte na kuře a promíchejte, aby se obalilo (klidně můžete, ale nemusíte, kuře marinovat 2 hodiny, nebo přes noc, pokud máte čas). Pečte 35 minut kůží nahoru a alespoň jednou podlijte vodou.

2

Vmíchejte kešú oříšky a posypte kuře jarní cibulkou. Vraťte na 5 minut do trouby a poté podávejte s hnědou rýží.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...