Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s cajunským kořením a zelným salátem
Losos s cajunským kořením a zelným salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 912 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 15 g
Tuky 59 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jídlo, ingredience můžete navíc jednoduše násobit podle počtu strávníků.

Suroviny

losos 2 filety
bez kůže
3 ČL
cajunské koření (nebo smíchat uzenou papriku, česnekovou sůl, sušený tymián a mletý pepř v poměru 1:1:1:1, popr.špetka kajenského pepře)
Na salát
menší hlavky, najemno
na proužky
na plátky
řapíkatý celer 2
řepíky na tenké plátky
vinný ocet bílý 2 ČL
majonéza 1 PL
sůl

Postup

1

Všechny ingredience na salát dejte do mísy, promíchejte, osolte, ještě jednou promíchejte a nechte 10 minut odstát.

2

Filety ryby posypte z obou stran cajunským kořením nebo jeho domácí zjednodušenou náhradou. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a rybu na něm opečte z obou stran tak, aby uvnitř zůstalo maso růžové, bude to trvat zhruba 8–10 minut.

3

Na talíř nandejte salát a na něj posaďte plátek ryby. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...