Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Luxusní španělská česnečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 92 g
Tuky 67 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se svést omamnou vůní téhle polévky!

Suroviny

olivový olej 60 ml
česnek 10 stroužků
oloupaných a pokrájených na plátky
vývar hovězí 1,2 l
nebo drůbeží
sherry 1 sklenka
suché
bageta plátky
opečené nasucho
strouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Na pánvičce rozehřejte olivový olej a osmahněte česnek dozlatova. V hrnci prohřejte vývar se sherry, a když dosáhne bodu varu, vsypte česnek. Osolte a opepřete podle chuti a na mírném plameni vařte asi půl hodiny.

2

Chcete-li čirý vývar, polévku sceďte.

3

Mezitím posypte plátky chleba sýrem a krátce zapečte v troubě, asi čtyři minuty při 220 stupních.

4

Do hlubokého talíře nebo misky vložte opečený chléb, přelijte polévkou a hned podávejte. Chlebíčky můžete podávat i zvlášť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...