Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marcipánové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 55
Více než hodinu Velmi snadné cca na 30 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3679 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 522 g
Tuky 146 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečené kuličky připravíte vcukuletu a stejně rychle zmízí i z podnosu s cukrovím.

Suroviny

máslo 140 g
slazené (salko)
rum 2 PL
tuzemák
cukrové a čokoládové zdobení
čokoládové, lze nahradit kakaem holandského typu, na obalení

Postup

1

Piškoty rozemelte v mixéru nebo podrťte válečkem. Nasypte je do mísy, promíchejte s máslem a moučkovým cukrem, přilijte mléko a rum a vypracujte pevnou hmotu. Tvořte z ní kuličky o průměru asi 1,5 cm.

2

Marcipán vyválejte na tenký plát (pracovní plochu si můžete poprášit moučkovým cukrem) a obalujte v něm připravené kuličky. Sklady dobře uhlaďte, lehce potřete vodou a kuličky obalte v čokoládovém zdobení nebo v kakau holandského typu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

21.12.2017 12:23

Kulicky jsou moc dobre, ale pomer ingredienci je uplne mimo.
Hmota vysla moc sucha a nedala se vubec tvarovat. A 100 gramu marcipanu rozhodne nestaci. Ani 400 nestacilo.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...