Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marocké baghrir
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1393 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 175 g
Tuky 61 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marocké palačinky jsou typické svým vzhledem – na povrchu se objeví spousta dírek, do kterých krásně zateče med a máslo.

Suroviny

mouka semolina 150 g
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
droždí sušené ½ ČL
mléko 250 ml
lze nahradit vodou
vejce 1 ks
Na dokončení
med ¼ hrnku
máslo ¼ hrnku
pistácie hrst
nasekané

Postup

1

Všechny ingredience na palačinky dejte do mixéru a rozmixujte. Nechte 30 minut až hodinu odstát, těsto by mělo skoro zdvojnásobit svůj objem. Postupně opékejte palačinky: do nepřilnavé, lehce vymaštěné pánve vlijte vždy malou naběračku těstíčka a nechte roztéct. Palačinky pečte zvolna a neobracejte. Na povrchu se začne dělat spousta malých bublinek, které budou praskat. Když je těsto na povrchu zaschlé, jsou palačinky hotové.

2

Na dokončení zahřejte med a nechte rozpustit máslo. Podávejte společně s pistáciemi k hotovým palačinkám.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...