Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 87 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 20 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží letní vánek

Suroviny

máta 1 svazek
čerstvá
2 PL
mátový sirup domácí nebo z trhu

Postup

1

Mátu omyjte a osušte. Pár lístků nebo špiček odložte na ozdobu, zbylou mátu nakrájejte (nastříhejte) nadrobno. V rendlíku svařte 350 ml vody s cukrem.

2

Odstavte, vsypte nakrájenou mátu a nechte 15–20 minut louhovat. Vmíchejte mátový sirup.

3

Nalijte do vhodné uzavíratelné nádoby a nejméně na 4 hodiny uložte do mrazáku. Každou hodinu směs vyjměte a rozškrabejte (podrťte) vidličkou, dokud nezískáte granitu (ledovou tříšť). Podávejte ve vychlazených sklenkách, ozdobené mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...