Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medový losos se špaldovým salátem
Medový losos se špaldovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medový losos se špaldovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3543 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 232 g
Tuky 201 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po bohatých Vánocích vás to táhne spíše k nutričně vyváženějším a zdravějším pokrmům? Tenhle obilný salát je originální, chutný a výživný. A medový losos? Naše nová redakční závislost!

Suroviny

kroupy 320 g
špaldové – kernotto (k dostání v prodejnách zdravé výživy)
malá
menší
jablečný ocet 100 ml
nebo rýžový
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 1 hrnek
olivový olej 4 PL
petrželka
lístky k podávání
citron plátky
k podávání
Na lososa
paprika mletá uzená 1 PL
med 80 g
tekutý
olivový olej 80 ml
losos 600 g
filet zbavený kůže
sůl vločková

Postup

1

Kroupy propláchněte a dejte vařit podle návodu na obalu. Vařte dokřupava na skus, asi 15 minut. Slijte je a zatím odložte.

2

Cuketu podélně rozřízněte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli nakrájejte na tenké proužky. V míse smíchejte ocet a cukr, až se cukr rozpustí, osolte a opepřete. Do nálevu vložte cuketu a cibuli a nechte marinovat.

3

Troubu rozehřejte na 200°C. Na lososa v misce rozšlehejte papriku, med a olej. Filet položte na plech vyložený pečicím papírem a důkladně potřete vzniklou glazurou. Posypte vločkovou solí, vložte do trouby a pečte cca 15 minut, aby byl losos středně propečený. Pak vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout.

4

Mezitím spařte mražený hrášek. Prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do uvařených krup. Cibuli a cuketu vyjměte z marinády, nechte okapat a přidejte do krup společně s hráškem. Salát naservírujte na talíř, na něj položte rybu, ozdobte lístky petrželky, plátky citronu a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...