Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2080 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 451 g
Tuky 2 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Gelfix 1 bal
máta 1 snítka
kyselina citronová

Postup

1

Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme 3 větvičky máty a přivedeme zvolna k varu.

2

Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme.

3

Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň 5 minut.

4

Vyndáme opatrně mátu podle potřeby lehce promixujeme tyčovým mixérem a ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: katrinka

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...