Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 54
Více než dvě hodiny Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2807 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 276 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému! Minipavlova má šmrnc a dodá glanc každému sladkému baru – ať už na svatbách nebo narozeninových oslavách. Pavlova je pojem, kterého ale není třeba se bát. Recept je podobně snadný, jako třeba na sněhové pusinky a proto si ho snadno můžete připravit třeba i k odpolední kávě.

Suroviny

o pokojové teplotě
lze nahradit i bílým vinným octem
škrob 1,5 ČL
kukuřičný
Na dokončení
bazalka 1 hrst
+ navíc na ozdobení
ovoce
čerstvé – maliny, borůvky, drobné jahody, rybíz…

Postup

1

Troubu předehřejte na 100 °C.

2

Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být pevný, hladký a lesklý. Bude to trvat zhruba 8 minut.

3

Pak stěrkou zapracujte nejdříve citronovou šťávu a potom i škrob. Ještě krátce promixujte a sněhem naplňte cukrářský sáček s nástavcem s otvorem ve tvaru uzavřené hvězdičky.

4

Na plech s nízkým okrajem dejte pečicí papír a stříkejte na něj kolečka sněhu o průměru 8 cm. Začněte od středu a zvětšujte kolo po spirále, dokud nebude mít požadovanou velikost. Střed kolečka můžete trochu zploštit lžící, aby bylo více místa na náplň, nebo pokračujte v práci s cukrářským sáčkem a zvyšte okraj ještě o jedno kolo, jako jsme to udělali my.

5

Dejte do trouby a sušte zhruba 90 minut, potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte pusinky ještě 30 minut odpočívat uvnitř. Pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout.

6

Bazalkové listy rozmixujte v blenderu nebo v hmoždíři na jemnou pastu. Smetanu ušlehejte dotuha a bazalkovou pastu do ní opatrně vmíchejte.

7

Hotové pusinky ozdobte bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem podle chuti a sezony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...