Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nádivka z vinné klobásy a šalvěje

Nádivka z vinné klobásy a šalvěje

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3202 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 147 g
Tuky 214 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádivku podávejte k pečené krůtě, uplatní se však i jako samostatný chod s vařenými bramborami.

Suroviny

najemno
menší kyselejší, nahrubo nastrouhané
vytlačené ze střívka
šalvěj hrst
najemno, pár lístků nechte v celku
strouhanka 140 g
nebo najemno pokrájené starší housky
sůl
pepř

Postup

1

1 V hrnci nechte rozpustit máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli; trvá to pět minut. Pak přidejte nastrouhané jablko a krátce osmažte. Nechte vychladnout, dejte do mísy a přimíchejte ostatní suroviny. Osolte a opepřete.

2 Z hmoty vytvarujte šišku (jako sekanou), dejte ji na pekáč, pokryjte listy šalvěje a pečte 30-40 minut. Po upečení nádivku vyjměte, nakrájejte na plátky a podávejte spolu s krůtou.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...