Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5054 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 153 g
Tuky 413 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tiramisu je tradiční italský dezert. Slovo tiramisù vzniklo z tirami su, což znamená zvedni mě, ve volném překladu rozvesel mě. Aby vás smích brzy nepřešel, na přípravu tohohle dezertu použijte zaručeně zdravotně nezávadná vejce – v receptu totiž neprocházejí tepelnou úpravou.

Suroviny

vychlazené
sůl 1 špetka
marsala 100 ml
sicilské dezertní víno (nemusí být)
káva 250 ml
silné espresso
tmavá čokoláda 50 g
alespoň 60%

Postup

1

Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu (ve zcela čisté chladné misce a se špetkou soli) a zlehka zapracujte
k mascarpone.

2

Na dno větší ploché misky rovnoměrně rozetřete část krému.

3

Espreso a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. V jedné vrstvě je naklaďte na krém a poprašte kakaem.

4

Postup opakujte do spotřebování přísad – zakončete krémem. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte směsí ze 2 lžic kakaa a hoblinek čokolády.

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...