Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nigiri suši
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1971 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 221 g
Tuky 60 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vzniklo v Tokiu, a to už v devatenáctém století. Vyžádali si ho vyhládlí návštěvníci divadla, kteří spěchali na začátek třetího dějství. Ochutnejte!

Suroviny

rýže suši 250 g
rýžový ocet 4 PL
+ 2 PL na namáčení rukou
sůl 2 ČL
cukr 2 ČL
losos 500 g
syrový
K podávání
sójová omáčka
pasta
zázvor nakládaný

Postup

1
Uvařte rýži a promíchejte ji s octovým roztokem (nezapomeňte zdvojnásobit množství vody). Do misky, v níž si budete namáčet ruce, nalijte hrnek vody a okyselte ji dvěma lžícemi octa.
2

Lososa nakrájejte na tenké plátky. Pak si namočte prsty do octové vody, vezměte plátek ryby do dlaně a položte na něj váleček rýže. Ta by měla mít tělesnou teplotu; horká rýže by rybu zbytečně ohřála a příliš chladná zase nedrží při sobě. Prsty vytvarujte sushi. V ideálním případě je váleček na povrchu pevný, aby se dal v pohodě zvednout, a uvnitř tak sypký, že se v puse rozpadne.

příprava lososa na suši

 
3

Tenhle druh suši můžete jíst hůlkami i rukama. V sójové omáčce rozmíchejte trochu wasabi a namáčejte si v ní jednotlivá sousta. Zajídejte je marinovaným zázvorem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

03.04.2010 15:56
V receptu se odkazujete na text kdesi a řadu fotek, které zde na stránkách bohužel nejsou k nalezení. Chápu, že je článej pouze překlopený z časopisu, ale zde opravdu nedává smysl. Je to škoda :o/ Jsem zklamaná.
10.10.2007 08:35
Recept se nachází v č. 3/06, str. 62

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...