Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Noky se špenátem a uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
1.9/5 Počet hodnocení: 271
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1669 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 191 g
Tuky 63 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava, stačí mít jen ty správné suroviny po ruce. Dokonalé gnocchi s uzeným lososem a špenátem jako od šéfkuchaře zvládnou i začátečníci, a to do dvaceti minut!

Suroviny

cibule ½ ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
na kousky
gnocchi bramborové 500 g

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte rozmražený vyždímaný špenát a prolisovaný česnek. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu, osolte a prohřejte. Stáhněte z plamene a přidejte kousky lososa.

2

Noky uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a podávejte přelité špenátovou omáčkou s lososem.

Mikrovlnná zkratka
Máslo a cibuli dejte do misky a vložte na tři minuty do mikrovlnné trouby, nastavené na nejvyšší výkon. Ke změklé cibulce přidejte mražený špenát a čtyři minuty mikrovlňte, až rozmrzne. Přidejte smetanu a česnek, prohřejte a na závěr přimíchejte lososa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...