Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 23
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2589 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 203 g
Tuky 166 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nové brambory jsou super samy o sobě. S hebkým máslem, osvěžujícím tvarohem a pikantní pažitkou si ale opravdu rozumějí! Vařené brambory s tvarohem jsou skromným jídlem za pár korun – tvaroh zasytí a pažitka dodá patřičnou svěžest. Pokud chcete toto jídlo z pohádky vylepšit, přidejte ještě osmaženou slaninu.

Suroviny

omyté, se slupkou
nebo žervé či lučina
pažitka 1 hrst
jemně sekaná + na ozdobení
sůl
máslo 200 g
k podávání
sůl mořská
hrubá, k podávání

Postup

1

Omyté brambory povařte dvanáct až patnáct minut tak, aby zůstaly ještě trochu pevné.

2

Tvaroh utřete s trochou soli a sekanou pažitkou a servírujte s bramborami. Máslo podávejte zvlášť.

Variace 
Brambory můžete také rozpůlit, lehce zakapat olejem a upéct na plechu (asi půl hodiny při 200 °C). Tvaroh s pažitkou podávejte zvlášť v misce.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...