Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opojný svařákový gel

Opojný svařákový gel

3.3/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 4 menší skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6806 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 1117 g
Tuky 193 g
Vláknina 258 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu opojný – svědčí o tom i fakt, že si naše art directorka Marcela chodila tuhle dobrůtku při focení dávat do čaje tak dlouho, až málem neviděla na monitor... 

Suroviny

hvězdičky
skořice 4 svitek
450 ml
hroznová štáva světlá
želírovací cukr 300 g

Postup

1

Z pomeranče okrájejte oranžovou část slupky a dejte ji do vína v rendlíku. Přidejte koření a přiveďte k varu. Odstavte a nechte alespoň 2 hodiny louhovat. Potom víno přeceďte přes jemné sítko.

2

Hroznovou šťávu rozmíchejte s želírovacím cukrem a nechte 3 minuty jemně probublávat. Potom rozmíchejte s vínem, nalijte do skleniček a nechte dokonale ztuhnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...