Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné Na 1–2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2538 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 266 g
Tuky 132 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukroví zcela bez laktózy! Křehké hvězdičky plné ořechů si ihned zamilujete.

Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

pekanové ořechy 170 g
strouhané; lze použít i vlašské ořechy, strouhané
+ trocha na podsypání
skořice ½ ČL
mletá
vejce 1 ks
Na polevu

Postup

1

Smíchejte ořechy, cukr, mouku a vejce a vzniklou směs uložte na 30 minut do lednice.

2

Mezitím, co se těsto chladí, připravte polevu. Cukr nasypte do místy robotu, přidejte jeden bílek a rozmíchejte. Z druhého bílku přidejte pouze tolik, aby vznikla pastovitá hmota. Pomocí třecího nástavce třete zhruba 10 minut.

3

Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Na moučkovým cukrem posypaném vále rozválejte vychlazené těsto na cca 5 mm silnou placku. Z ní vykrájejte hvězdičky (odřezky znovu spojte, těsto rozválejte a vykrájejte).

4

Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na plech a pečte zvolna asi 15–20 minut. Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček pevné. Pokud začne poleva příliš tmavnout, ztlumte teplotu a hvězdičky dosušte.

5

Nechte vychladnout na plechu. Skladujte v chladu a suchu.

NĚCO NAVÍC
Začátečníkům doporučujeme připravit z těsta místo hvězdiček snadnější tyčinky. Ořechovou hmotu rozválejte na plát. Potřete polevou a nožem nakrájejte na tyčinky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...