Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechové pusinky
Ořechové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechové pusinky

3.9/5 Počet hodnocení: 28
Do 45 minut Velmi snadné Na cca 40 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3987 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 308 g
Tuky 263 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přeneste se s námi do doby První republiky, kdy se cukroví peklo hlavně z ořechů a bílků a bylo vzácné. Ořechové pusinky pouze ze 4 surovin jsou dokonalý příkladem tehdejší jednoduchosti a elegance. Zaujaly i Pavla Berkyho, který vám k receptu natočil i videopostup. 

Suroviny

mleté
tmavá čokoláda 100 g
nejlépe 70%, na namáčení pusinek

Postup

1

Prošlehejte (např. pádlem v míse robotu) 2 bílky s ořechy, poté zapracujte cukr. Nakonec postupně zapracovávejte poslední bílek. Ten přidávejte tak, aby vzniklo kompaktní středně tuhé těsto (nemusíte jej spotřebovat celý). Přesuňte těsto do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte malé pusinky. Pečte je v troubě vyhřáté na 175 °C dobleda asi 20 minut.

2

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a spodní část zchladlých pusinek v ní namáčejte. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte zatuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...