Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2146 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 319 g
Tuky 83 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinková roláda podle Pavlíny Berzsiové vám zaručeně učaruje.

Suroviny

těsto na palačinky (viz odkaz v postupu)
jahodový džem 200 g
šlehačky
jahody 300 g

Postup

1

Palačinky připravte podle základního receptu.

2

Naskládejte je na pečicí papír do řady za sebou tak, aby se vždy ze dvou třetin překrývaly. Pak je potřete jahodovým džemem.

3

Smetanu ušlehejte dotuha se ztužovačem a vanilkovým cukrem a naneste ji na palačinky. Podle delšího okraje naskládejte celé jahody (těsně vedle sebe) a pomocí pečicího papíru stočte od delší strany do rolády. Roládu zabalte do papíru a dejte do chladničky na hodinu ztuhnout.

4

Před podáváním roládu vybalte z papíru a nakrájejte na třícentimetrové plátky.

[[nid:31477]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...