Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Paprikové čatní
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 3 skleničky po 350 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2460 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 574 g
Tuky 7 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čatní je skvělé k masu, sýrům, do sendvičů... Tato směs oživí i naprosto nezajímavé jídlo, nebo zajímavé ještě povýší na luxusní kulinářský zážitek. Receptů existují tisíce, suroviny vybírejte podle úrody, vlastních chutí a myslete i na to, zda hotový výrobek opravdu využijete. My jsme tentokrát zavařili papriky s malými okurkami nakládačkami a byla to opravdu skvělá volba. 

Suroviny

okurka 500 g
nakládačky nakrájené nadrobno
nakrájená na kousky
nakrájená na kousky
nakrájené nadrobno
ocet 375 ml
5%
sůl 1 PL
hořčičné semínko 1 PL
zázvor (mletý) 1 ČL
bazalka 1 svazek
lístky otrhané a nasekané nahrubo

Postup

1

Zeleninu vsypte do hrnce, přidejte cukr, ocet, sůl, hořčičné semínko, zázvor, podlijte trochou vody a vše na mírném plameni 5–10 minut vařte. Vmíchejte bazalku. Směs plňte do sklenic a dobře uzavřete. Sterilujte těsně pod bodem varu cca 10 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...