Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 142
Více než hodinu Snadné Na 50 ořechů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8262 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 595 g
Tuky 603 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Temná chuť čokolády s ořechy skvěle ladí. Hříšně dobré cukroví.

Suroviny

máslo 280 g
mleté
nastrouhaná z biocitronu
Na pařížský krém
čokoláda na vaření 100 g
máslo 250 g
změklé

Postup

1

Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice.

2

Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém.

3

Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte.

4

Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi.

5

Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát.

6

Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém.

7

Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

12.12.2016 18:18

Vyborne cukroví, nemá chybu

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...