Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře s fazolemi a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2912 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 258 g
Tuky 127 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K pečenému kuřátku s fazolemi a chorizem můžete jako přílohu podávat rýži, ale ještě lepší bude čerstvá bílá bagetka, kterou dokonale vytřete onu lahodnou šťávu z talíře (a možná pak i z pekáče). 

 

Suroviny

na tenké klínky
v kloubu rozdělená napůl
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 100 ml
klobása, na plátky
1 konzerva drobných bílých fazolí – scezených, propláchnutých
rozmarýn 1 ČL
nasekané lístky

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C.

2

Cibuli dejte do pekáče.

3

Kuřecí stehna osolte, opepřete a rozložte na cibuli.

4

Pokapejte olejem, podlijte drůbežím vývarem a přiklopené pečte 30 minut.

5

Přidejte chorizo a pečte už nepřiklopené 20 minut.

6

Naposled vsypte fazole a rozmarýnové lístky, promíchejte a pečte dalších 10 minut doměkka a dozlatova. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...