Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou
Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 228 g
Tuky 163 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenová omáčka pasuje k jemnému masu lína znamenitě! 

Suroviny

lín 4 filety
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
řeřicha
na ozdobení
Na křenové velouté
cibule ½ ks
nadrobno
suché
vývar 400 ml
možno nahradit zeleninovým
křen 1 PL
strouhaný
cukr
na dochucení
Na řepu a brambory
střední, v celku
střední, přílohové (varný typ "B"), oloupané, nakrájené
olivový olej 4 PL

Postup

1

Řepy pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. Na jiný plech dejte brambory, osolte je, promíchejte s polovinou olivového oleje a rozprostřete na plechu. Pečte společně s řepou na 2 roštech. Upečenou řepu oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na zbylém olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.

2

Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Filety osolte a opepřete. Dejte do pekáčku, poklaďte máslem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

3

Mezitím na křenovém velouté v rendlíku na másle opékejte 4 minuty cibuli. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit. Zaprašte moukou, minutu míchejte a zalijte vývarem. Rozšlehejte a za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte smetanu a křen. Dochuťte solí, cukrem a pepřem a rozmixujte.

4

Při podávání rybu přelijte velouté a podávejte s připravenými bramborami a řepou, ozdobené řeřichou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...