Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perníčky s marcipánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 42
Do 30 minut Snadné Na asi 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3829 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 603 g
Tuky 97 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle perníčky s marcipánem jsou trochu jako vánoční varianta svatebních koláčků – mají skvělou náplň a jsou poctivě máčené v rumu. 

Suroviny

Na těsto
kypřicí prášek do perníku 1 bal
vejce 2 ks
med 120 g
nejlépe z bio citronu, strouhaná
Na dokončení
na náplň
na namáčení
hotová, na lepení
půlky, na zdobení, množství dle potřeby

Postup

1

Ze všech surovin na těsto vypracujte hladkou hmotu (pokud je příliš lepivá, přidejte trochu mouky), zabalte ji do potravinářské fólie a dejte chladit, nejlépe do druhého dne.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na pomoučněném válu na sílu asi 0,5cm a vykrajujte kolečka o průměru 3cm. Na každé dejte malý kousek marcipánu, zabalte a vytvarujte kuličku.

3

Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi 15 minut. Ještě teplé máčejte nejprve v rumu, pak v moučkovém cukru a znovu v rumu. Nechte zaschnout.

4

Rozehřejte hotovou čokoládovou polevu a tou vždy na každý perníček přilepte půlku ořechu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...