Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perníkové bábovičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné Na 8-12 báboviček podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 348 g
Tuky 72 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovky můžete jako my rozdělit do jednoporcových formiček nebo těsto upéct v jedné velké (a prodloužit dobu pečení).

Suroviny

med 180 g
třtinový cukr 90 g
mléko 180 ml
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
lze nahradit mixed spice (viz Něco navíc)
vychlazené, nasekané
vejce 1 ks
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V rendlíku zahřejte med, cukr a mléko, aby se cukr rozpustil. Nechte vychladnout, až bude směs vlažná.

2

Do kuchyňského robotu se sekacím nástavcem nasypte mouku, kypřicí prášek, perníkové koření a přidejte máslo a vypracujte drobenku.

3

Nechte robot běžet a postupně přidávejte medovou směs, až vznikne hladké těsto.

4

Přidejte vejce a míchejte ještě 1 minutu.

5

Rozdělte do vymazaných forem na bábovičky a pečte 20–25 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte trochu zchladnout.

6

Pak vyklopte a nechte na mřížce zcela vychladnout. Před podáváním pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Mixed spice je směs koření užívaná hlavně na sladké pečení a obsahuje nejčastěji skořici, mletý muškátový oříšek, nové koření, případně ještě zázvor, koriandr, hřebíček. Směs si buď můžete namíchat sami (vždy po jedné lžičce vybraného druhu koření), koupit v Marks & Spencer, anebo nahradit perníkovým kořením (ale ne práškem do perníku!).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

24.10.2015 12:31

Mila redakcia Apetitu.
V Apetite rijen 2013 bol uverejneny tento recept ,akurat,ze na miesto 150 hr.muky je uvedene 100 gr.muky.Takze uplny prusvih a cela babovka letela do smetiaku ,pretoze sa cesto neupieklo ani po 80 minutach!!!!
Nechapem ako sa taketo nieco moze stat!!!!???

26.10.2015 11:29

Milá Iveto, chápeme, že se zlobíte. Časopis Apetit nepíše robot, ale lidé a lidé chybují. Přestože každý recept projde pod rukama hned několika zkušených redaktorek, než vyjde v časopisu, občas se prostě něco podobného stane. Chybu jsme odhalili, a proto si tady na stránkách již můžete recept přečíst ve vylepšené variantě. Časopis bohužel takto upravovat nemůžeme. :/

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...