Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 bochník a čtvrtlitrovou skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10597 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 236 g
Tuky 1016 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pekárna je prostě zázrak – upeče vám chleba a připraví i škvarky!

Suroviny

syrové, na kostičky
Na chléb
může být i tmavé nebo nealkoholické
voda 100 ml
kmín 2,5 ČL
drcený
sůl 2 ČL
mouka chlebová 150 g
žitná
droždí sušené 1 ČL
nebo 10 g čerstvého
semínka 2 hrsti
dle chuti (dýňová, slunečnicová, lněná…)

Postup

1

Sádlo vložte do pekárny a dvakrát po sobě zapněte program Marmeláda; před koncem přidejte lžíci mléka – škvarky budou krásně zlaté. Hotové sádlo se škvarky přendejte do sklenic.

2

Do nevymyté nádoby vložte suroviny na chléb (kromě semínek), spusťte základní program (velikost střední, barva střední). Po akustickém signálu vsypte semínka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

26.08.2021 16:05
Dělat si domácí chleba je super. Já to úplně miluji. Jenomže člověk si na to musí přivstat.. a to se mi pokaždé nechce. Někdy si raději trochu pospím a pošlu manžela pro chleba a koláče do pekárny. Jindy peču přesně podle tohoto receptu, který už mám několikrát osvědčený. Nejlepší je ten chlebík ještě teplý s máslem a ředkvičkami.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...