Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plejskavica s ovčím sýrem a ajvarem
AD
Plejskavica s ovčím sýrem a ajvarem
ZDROJ: Podravka
sdílet:

Plejskavica s ovčím sýrem a ajvarem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3274 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 56 g
Tuky 228 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se chcete na chvilku přesunout na Balkán, pak zkuste připravit pljeskavicu. Dostanete se tam rychleji než autem a pochutnáte si okamžitě!

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1 kg
sůl 2 ČL
pepř
pařený, kaškaval
Podravka k podávání

Postup

1

Maso promíchejte s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekejte najemno a vmíchejte do masa. Pak ho pořádně propracujte rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dejte na dvě hodiny odpočívat do chladničky.

2

Připravte si list alobalu, položte jej na prkénko, vytvořte placičku z masa (velkou asi jako lívanec) a položte ji na alobal. Na tuto placičku položte odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvořte druhou placku z masa a položte ji přes něj. Zakryjte shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně smáčkněte, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal z ní půjde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékejte z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut). 

3

Tradiční přílohou je ajvar, dále buď pita nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené jižní zeleniny, např. lilků, paprik a cherry rajčátek. 

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...