Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné vejce se slaninou a okurkou

Plněné vejce se slaninou a okurkou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 plněných půlek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4744 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 1 g
Tuky 449 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S křupavou slaninou

Suroviny

vejce 6 ks
majonéza 2 PL
1 PL
nakládaná okurka nasekaná
hořčice dijonská 1 ČL
paprika mletá pálivá
na ozdobu

Postup

1

Uvařte 6 vajec natvrdo. 

2

Rozmíchejte 6 vařených žloutků, 2 lžíce majonézy, 1 lžíci nasekané nakládané okurky a 1 lžičku dijonské hořčice. 

3

Do vydlabaných půlek vajec dejte po půlce grilovaného plátku anglické slaniny a na ni navršte žloutkovou směs. Případně poprašte mletou pálivou paprikou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...