Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère
Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

4.2/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3327 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 520 g
Tuky 77 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...

Suroviny

salátové s pěknou slupkou (varný typ A), na plátky
nakrájené na tenké plátky
tymián 1 svazek
rozmarýn 1 svazek
i s kostí
celá palice – stroužky oloupané
vývar kuřecí 600 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
+ na hrášek
mražený hrášek 300 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 130°C. Smíchejte brambory, cibuli a tymiánové lístky, řádně osolte a lehce opepřete. Rozložte je do pekáče.

2

Jehněčí kýtu prošpikujte kousky másla, na čtvrtky pokrájeným česnekem a špičkami rozmarýnu. Maso osolte a opepřete. Položte ho do pekáče na brambory, podlijte částí vývaru a poklaďte zbývajícím máslem.

3

Pečte 4–5 hodin, až bude maso měkké a brambory upečené. Podle potřeby podlévejte zbylým vývarem. Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat. Podávejte s hráškem prohřátým na másle. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...