Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí
Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

2/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Na 4 dortíky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5175 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 580 g
Tuky 247 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký poklad schovaný pod sněhem vás zaručeně okouzlí!

Suroviny

Philadelphia
ricotta 200 g
vejce 2 ks
pomerančová šťáva 40 ml
najemno nastrouhaná
škrob ½ ČL
kukuřičný
nakrájená na kostičky
NA TĚSTO
máslo 125 g
vychlazené a nakrájené na kostičky + navíc na vymazání forem
voda 1 PL
ledová
NA SNĚHOVOU ČEPICI
voda 60 ml
+ 1 lžíce navíc
vinný kámen ¼ ČL
bílek 75 ml
přibližně 2 ks

Postup

1

Připravte těsto. Mouku, cukr a máslo dejte do robotu s nožovým nástavcem a krátce propracujte tak, aby vznikla drobenka. Přidejte žloutky a vodu a zapněte robot na tak dlouho, dokud se vše nezačne spojovat v soudržné těsto. Rychle na pracovní ploše zformujte do koule, mezi dvěma pečicími papíry vyválejte na plát o síle 3 mm. Uložte na 30 minut do lednice.

2

Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 17 cm vykrojte z plátu 4 kolečka. V případě potřeby zbytky těsta spojte a znovu rozválejte. Kolečky těsta vyložte 4 dortové formy o průměru 10 cm. Dno propíchejte vidličkou, přesahující těsto zakrojte ostrým nožem a formy uložte alespoň na 20 minut do lednice. Mezitím troubu vyhřejte na 160°C.

3

Vychlazené korpusy vyložte pečicím papírem a zatižte keramickými kuličkami nebo suchou rýží (či fazolemi). Pečte zatížené 18–20 minut. Poté odstraňte zátěž i s papírem a pečte dalších 10–12 minut, nebo dokud není těsto zlaté a suché. Odložte stranou a nechte zchladnout.

4

Připravte náplň. Všechny suroviny až po kukuřičný škrob vyšlehejte dohladka. Vmíchejte kandovanou pomerančovou kůru. Teplotu v troubě snižte na 140°C. Náplň rozdělte mezi korpusy a pečte 20–25 minut, nebo dokud náplň na povrchu nezpevní. Nechte vychladnout a poté uložte na 30 minut do lednice.

5

Připravte sníh. Vodu, vinný kámen a polovinu cukru dejte do menšího rendlíku. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na střední stupeň a vařte 4 minuty. Zatímco se cukrový sirup vaří, vlijte bílky do mísy robotu a šlehejte, dokud sníh nezačne tvořit pevné špičky. Po lžících přidávejte zbylý cukr a šlehejte, až bude sníh hladký a lesklý. Stěrkou setřete boky mísy. Za stálého šlehání tenkým pramínkem vlévejte horký sirup a šlehejte alespoň 4 minuty nebo do vychladnutí. Naneste lžící na vychlazené cheesecaky a pomocí flambovací pistole lehce opalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...