Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Proteinový box
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2261 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 268 g
Tuky 56 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu jiná čočka s vejcem – svěží, lehká... Můžete si ji dát jako studený salát, ale je výborná i zatepla.

Suroviny

vejce 2 ks
fazolky zelené 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
vinný ocet červený 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
čočka 425 ml
1 konzerva – slitá, propláchnutá
jarní cibulka 3 ks
nadrobno
pošírované a na nakrájené na plátky

Postup

1

Vejce uvařte natvrdo: Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte 6–7 minut,ihned po uvaření je vložte do studené vody a oloupejte.

2

Fazolky vařte v osolené vodě 2 minuty, poté je slijte a dejte do ledové vody, aby si udržely barvu a křupavost. V míse prošlehejte olivový olej, vinný ocet a dijonskou hořčici. Přidejte fazolky, čočku, cibulku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte do dvou krabiček. Vejce přepulte a spolu s kuřecím masem rozdělte do krabiček.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...