Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1106 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 91 g
Tuky 56 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo tohohle receptu tkví v minimalistické přípravě. I když se opravdu loudáte, za čtvrt hodiny je všechno v troubě, pak už jen stačí prostřít a můžete zvát ke stolu.

Suroviny

kuskus ½ hrnku
olivový olej
podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
střední, na plátky
malá, na plátky
1/2 nakrájená na tenoučké plátky, z 1/2 vymačkaná šťáva
pstruh 2 ks
2 malé filety nebo 1 velký filet ze pstruha (celkem 250-300 g), bez kůže
k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Kuskus promíchejte s troškou olivového oleje, solí a pepřem.

2

Do středů dvou větších kusů pečicího papíru naskládejte v tomto pořadí: ochucený kuskus – ten rozhrňte podle velikosti a tvaru rybího filetu, který bude nahoře. Na kuskus rozložte plátky rajčat a na ně plátky cukety. Na ně rozložte plátky citronu a na ty posaďte rybí filety. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a na každý dejte pár kousků másla. Zabalte, důkladně uzavřete, dejte do trouby a pečte 20 minut, dokud nebude ryba hotová a kuskus nabobtnalý.

3

Potom papiloty opatrně rozevřete (je v nich horká pára!), na talířích promíchejte kuskus se zeleninou, pečené citrony vyhoďte, navrch položte pstruha, pokapejte citronovou šťávou a doplňte lístky rukoly.

SVAČINA DO ŠKOLY

Pomazánka z pečeného pstruha
Ze zbylého pstruha vytahejte všechny kůstky. Maso nakrájejte najemno a důkladně promíchejte s jemně nasekanou jarní cibulkou, kouskem změklého másla a trochou čerstvého smetanového sýra. Osolte a opepřete a vmíchejte najemno nasekané lístky kopru. Pomazánku natřete do čerstvé světlé bagety a doplňte nakrájeným vejcem natvrdo a dalším koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...