Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatový salát s cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 143 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 27 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát ze šťavnatých na slunci uzrálých rajčat patří k létu. K rajčatům už stačí přidat jenom cibuli, čerstvou petrželku a jednoduchou zálivku z oleje a octa. Nic víc není třeba. Takhle chutnají prázdniny!

Suroviny

rajče 400 g
nakrájené na klínky nebo na plátky
nakrájená nadrobno
ocet
naředěný vodou podle chuti
slunečnicový olej
podle chuti
sůl
pepř
mletý
petrželka 3 snítky
nasekaná nadrobno

Postup

1

Nakrájená rajčata promíchejte s cibulí a naředěným octem i olejem podle chuti, osolte, opepřete a promíchejte. Těsně před podáváním posypte petrželkou (nebo ji vmíchejte).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...