Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborové bellini
Rebarborové bellini
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rebarborové bellini

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 545 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 130 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do koktejlu Bellini patří 1 díl ovoce na dva díly prosecca. V původním italském receptu se používají broskve, ale volba druhu ovoce je na vás, sáhněte po sezonním – poměr je však třeba zachovat!

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

na kousky
voda 80 ml
šťáva a kůra
tenký (není nutný, pomůže jen dobarvit zelenější stonky rebarbory)
lze nahradit suchým sektem, na dolití

Postup

1

Rebarboru, cukr, vodu, pomerančovou kůru a šťávu a plátek řepy (pokud ji použijete) vložte společně do hrnce.

2

Vařte na malém ohni zhruba 15 minut, dokud rebarbora nezměkne. Odstavte z ohně, nechte trochu zchladnout a přidejte grenadinu.

3

Směs promixujte (plátek řepy předtím vyjměte) a přeceďte, aby se směs zbavila vláken z rebarbory.

4

Dejte vždy 1 díl rebarborového pyré do sklenice a opatrně dolijte 2 díly šumivého vína. Ihned podávejte, každý si pyré ve skleničce rozmíchá sám.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...