Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký rýžový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2614 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 280 g
Tuky 118 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální na party i jako zdravý oběd do krabičky…

Suroviny

rýže hnědá 250 g
nadrobený
velká, nadrobno
na kostky
rajčata cherry 400 g
rozpůlená
kalamaty
nasekaný
máta 1
nasekaná
oregano 1 PL
nastrouhaná kůra a šťáva
olivový olej extra panenský
na pokapání
sůl vločková
pepř

Postup

1

Uvařte rýži na skus v dostatečném množství vody. Sceďte a důkladně propláchněte studenou vodou, nechte dobře okapat a pak vsypte do velké mísy.

2

Přidejte další ingredience, vydatně pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a promíchejte. Ochutnejte a případně dotáhněte solí a pepřem.

NĚCO NAVÍC

Pokud všechen salát nesníte a zůstane do druhého dne, může se stát, že pustí tekutinu. Tu slijte, do salátu na oživení přidejte trochu olivového oleje a znovu promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...