Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 30
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1706 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 274 g
Tuky 39 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proměňte u dětí poměrně nepopulární červenou řepu v kouzelně barevné a krémové rizoto. Budou ho zbožňovat! Rizoto s červenou řepou jsme posypali rozdroleným čerstvým sýrem, ale klidně můžete použít i kozí sýr, ten si s červenou řepou náramně rozumí.

Suroviny

olej 1 PL
nadrobno
sůl
česnek 2 stroužky
nadrobno
tymián
pár snítek, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
oloupaná, nastrouhaná nahrubo (cca 300 g)
rýže arborio 250 g
vývar zeleninový 900 ml
horký, možno nahradit drůbežím
sýr 65 g
čerstvý, nadrobený
tekutý, na pokapání

Postup

1

Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita šalotku, osolte, pak vhoďte česnek a lístky tymiánu a promíchejte.

2

Přidejte řepu, rýži a minutu společně opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vstřebat. Po částech přilévejte vývar (počkejte vždy, až se předchozí dávka vstřebá), dokud není rýže na skus a rizoto pěkně krémové.

3

Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a dosolte. Podávejte s nadrobeným čerstvým sýrem, pokapané pár kapkami medu a posypané lístky tymiánu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...