Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rumové pitíčko s jablky a medem
Rumové pitíčko s jablky a medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rumové pitíčko s jablky a medem

4.7/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 960 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 112 g
Tuky 3 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drink, který můžete podávat studený i horký. Při přípravě sáhněte po tmavém rumu nebo i tuzemáku, podle svých preferencí.

Suroviny

med 4 PL
voda 4 PL
horká
rum 200 ml
cider 200 ml
nebo jablečný mošt
vymačkaná šťáva
skořice 1 špetka
mletá
Na ozdobení
nakrájená na sirky
skořice 4 svitky
tymián 4 snítky

Postup

1

Med dejte do džbánku, zalijte horkou vodou, promíchejte, aby se med ve vodě rozpustil, a nechte zchladnout. Přilijte rum a cider nebo jablečný mošt, přidejte limetovou šťávu a mletou skořici.

2

Podávejte s ledem, zdobené jablkem, svitkem skořice a tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Drink můžete podávat i horký. V takovém případě přilijte k horkému medovému sirupu rum a cider hned. Pokud sáhnete po jablečném moštu, ohřejte ho. A místo kostek ledu drink dolijte trochou vroucí vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...