Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ruský sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 32 g
Tuky 76 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodnou tvarohovou pomazánku můžete dát do plátěného sáčku mezi dvě prkénka, zatížit ji, nechat vykapat a uzrát. Za čtyři dny vznikne pružný čerstvý sýr.

Suroviny

změklé
nastrouhaná
česnek 1 stroužek
rozetřený
lze nahradit mlékem

Postup

1

Na 5 porcí spolu utřete 400 g měkkého tvarohu, 80 g měkkého másla, přidejte 1 nastrouhanou cibuli, 1 stroužek rozetřeného česneku a 60 ml kyselé smetany nebo mléka. Okořeňte 1 lžičkou sladké papriky.

2

Podávejte ihned nebo nechte uzrát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 15:53
Recept se nachází v č.9/05, str.86

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...