Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1021 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 160 g
Tuky 19 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevzdávejte se mořské soli, pokud je to jen trochu možné. Zaručí vám božský požitek při kousání!

Suroviny

rychlodroždí Kynuté těsto expres od Dr. Oetkera
olivový olej 1 PL
voda minerální perlivá 200 ml
sůl mořská
ve vločkách
rozmarýn
čerstvý, nasekaný
mouka semolina
na posypání (nemusí být)

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Smíchejte mouku, droždí a půl lžičky soli. Přidejte olej a postupně přilévejte minerálku, než vznikne těsto. Čtyři až pět minut zpracovávejte na lehce pomoučněné ploše, až bude těsto pěkně pevné, pružné a hedvábné.

2

Bochník rozkrájejte na osm dílů a z každého vyválejte kolo o průměru kolem šestnácti centimetrů. Placky neskládejte na sebe, slepily by se!

3

Plechy posypte semolinou a položte na ně placky. Nechte je 5 minut stát. Pak je posypte rozmarýnem a solí a pokapejte olejem. Pečte je 8–10 minut, dokud nebudou zlaté a nafouklé.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...