Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5897 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 611 g
Tuky 299 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli vaše děti mají rády rybí prsty, určitě si zamilují tuhle výbornou domácí variantu. Připravíte ji z konzervovaného tuňáka a zeleniny.

Suroviny

sušenky 10 ks
slané krekry
najemno
majonéza 6 PL
hrášek 2 hrsti
mražený
tuňák 400 g
konzervovaný, kousky
slunečnicový olej 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Sušenky nahrubo rozlámejte a vsypte do robotu, přidejte kukuřici a rozmixujte na hrubší směs. Přesuňte do mísy a vmíchejte cibuli, majonézu a citronovou šťávu, až se vše spojí. Teď přidejte hrášek a tuňáka, ale snažte se, aby ryba zůstala ve větších kouscích. Dochuťte.

2

Směs rozdělte na osm dílů a vytvarujte karbanátky. Osmažte je dozlatova; možná budete muset na druhou várku přidat trochu oleje.

3

Podávejte s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.

TIP: Neosmažené rybí karbanátky si můžete zmrazit do zásoby. Tak vám vydrží víc než měsíc. Když pak potřebujete rychle připravit něco k jídlu, stačí je vyndat z mrazáku a ještě zmražené je na mírném ohni zvolna osmažit v oleji. Nemělo by to trvat déle než osm minut po každé straně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...